MTU big picture canada

FMTU verbetert communicatie & waardenbewustzijn

Gepubliceerd op 19 feb. 2018

Eventology organiseerde Catalyst Global's The Big Picture voor 400 medewerkers van MTU Maintenance in Richmond, BC, Canada. Met als belangrijkste doelstelling de verbetering van communicatie en bewustwording van bedrijfswaarden en bedrijfscultuur binnen een multinationaal personeelsbestand.

MTU in Canada onderhoudt en repareert motoren voor alle sectoren van de lucht- en ruimtevaartindustrie. Ze hebben mensen uit 46 verschillende landen in dienst, met een breed scala aan functies, waaronder engineering, administratie, logistiek en verzorgend personeel.

De focus van hun Jaarlijkse Conferentie in 2017 was de lancering van hun nieuwe kernwaarden: Respect, Openheid en Verbetering. Het doel was om de communicatie te verbeteren, team eenheid te stimuleren en een gevoel van saamhorigheid te creëren. Eventology werd gevraagd om een oplossing aan te bieden binnen een creatieve teamomgeving.

The Big Picture sloot daar perfect bij aan. Door gebruik te maken van kunst als een gemeenschappelijke taal helpt het de communicatie binnen teams te verbeteren. Het bevordert daarnaast ook onderling respect en openheid door uitwisseling van informatie, middelen en ideeën. IJverig en nauwkeurig communiceren is vereist om elk team twee doeken te laten maken. Deze doeken vloeien vervolgens samen in een enorm groot meesterwerk die de doelstellingen, waarden, visie, branding en cultuur van het bedrijf weerspiegelen. Het versterkt de binding binnen teams, de gezamenlijke inbreng en verantwoordelijkheid voor het eindproduct.

Eventology had slechts zes weken de tijd tussen het eerste gesprek en het organiseren van de conferentie. Zij slaagden er desondanks in om een meesterlijk ontwerp af te leveren die de kernwaarden van MTU perfect weergaf en de kunstenaars een atelier bood om aan de slag te gaan. Uitgerust met baretten en hesjes hielp het Eventology team 400 mensen een meesterwerk van vier bij vijf meter te produceren. In een zaal gedrapeerd met plastic doeken werd binnen een tijdsbestek van twee uur een meesterwerk, bestaande uit 120 afzonderlijke doeken, afgeleverd.

MTU was aanvankelijk van plan het meesterwerk in 5 delen op te splitsen en tentoon te stellen in elk van hun faciliteiten. Echter het eindresultaat was zo bijzonder en krachtig dat het zonde zou zijn om het uit elkaar te halen. Het hangt nu in hun grootste gebouw als aandenken van wat hun teams wisten te bereiken en als herinnering aan hun kernwaarden. Het blijft zorgen voor dagelijkse gesprekken tussen afdelingen.

Alle Onderscheidingen