Sole Responsibility

Het recyclen van teenslippers tot kunst.

1 - 1.5 uren
Binnen en buiten
Samenwerkend
10 - Onbeperkt

Programmaoverzicht

Elk team krijgt de beschikking over een verscheidenheid aan kleurrijke teenslippers, knutselmaterialen en mobiele bouwmaterialen. De uitdaging is om van dit basismateriaal een bewegend en samenhangend kunstwerk te maken. In een beperkt tijdsbestek moeten teams een duidelijke visie ontwikkelen. Ze moeten daarbij zorgen voor constante communicatielijnen. Bovendien moeten ze hun ambities met het oog op hun deadline telkens bijstellen.

Teams werken aan specifieke thema's of ze werken samen aan één grote kinetische sculptuur. Hun uitdaging is om dit thema op een creatieve manier te interpreteren door een balans te vinden tussen een visueel statement en vorm, kleur, fluïditeit en ruimtelijke relaties.

Ter afsluiting van de activiteit vieren de teams elkaars creaties. Ook versieren ze hun omgeving met een blijvend aandenken aan het doel van het team. Sole Responsibility biedt een ethisch platform dat teams verenigt en verbindt met de bedrijfscultuur. Het draagt tegelijkertijd bij aan positieve maatschappelijke en ecologische doelen.

Leerresultaten

Sole Responsibility stimuleert innovatie, creatief denken buiten de bestaande denkkaders en creatief zijn met middelen. De uitnodigende aard van de te gebruiken materialen boeit de deelnemers meteen. Het stimuleert van meet af aan een gezond debat. De fysieke opzet van de uitdaging waarbij je elkaar in de ogen kijkt bevordert ook een inclusieve teamdynamiek. Hierbij voelen alle deelnemers zich op een comfortabele manier betrokken.

De activiteit daagt de teams niet alleen uit om rekening te houden met de verschillende balanspunten van de mobiel, maar ook om rekening te houden met de balans tussen de individuele rollen in relatie tot het algemene doel. Omdat veel bereikt moet worden in korte tijd is deze activiteit een fantastisch instrument voor het verkennen van projectmanagement. Succes vereist daadkrachtige actie, teamgeest en individuele verantwoordelijkheid waarbij samenwerken echter niet uit het oog verloren mag worden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ocean Sole is een sociale onderneming die de ethiek van 'Trade not Aid' hoog houdt. Elk jaar halen ze meer dan 500.000 teenslippers van de Keniaanse stranden. Ze hebben meer dan 90 lokale ambachtslieden in dienst om uit 'blokken' van deze afgedankte teenslippers artistieke sculpturen te houwen. We hebben met Ocean Sole nauw samengewerkt met om unieke mallen te ontwikkelen, één teenslipper dik. Als deze mallen eenmaal van kleur zijn voorzien, gelijmd en geschuurd, vormen ze een prettig aanvoelende, flexibele basis voor creatieve toepassingen.

Related Testimonial

Leuke activiteit die iedereen aanmoedigt om creatief te denken en actief naar elkaars ideeën te luisteren. We genoten van de feel good factor door het gebruik van gerecyclede materialen om kunst te creëren die we nu in ons kantoor hebben hangen - een blijvende herinnering voor ons allemaal.

Offerte Aanvraag