AIESEC werkt samen om kleding te geven aan goede doelen

Gepubliceerd op 4 apr. 2015 door Stuart Harris

De leden van de Internationale Jongerenorganisatie AIESEC werken samen om het goede doel van kleding te voorzien.

AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales) organiseert internationale studentenuitwisselings- en stageprogramma's voor zowel profit- als non-profitorganisaties. Team Building Asia heeft een lange ondersteunende samenwerking met de internationale jeugdorganisatie AIESEC en werd uitgenodigd om een uniek sociaal impact programma te faciliteren op hun evenement dag.

Teruggeven met Rags to Riches

Als Catalyst Global netwerkpartner zagen we dit bij Team Building Asia als de perfecte gelegenheid om het teambuildingprogramma Rags To Riches uit te voeren. Dit programma moedigt deelnemers aan om terug te geven aan de gemeenschappen waarin ze werken en tegelijkertijd ongewenste items van hoge kwaliteit te recyclen. In dit geval werd beslist om een creatieve manier te vinden om tweedehandskleding te leveren aan een lokaal goed doel en tegelijkertijd een teambuildingskans te creëren voor het AIESEC-team.

Wat gebeurde er op die dag?

Ons creatieve team heeft het Ripples-logo vertaald in een enorm dekzeil in de vorm van een unieke matrix, die vervolgens nodig was om afgevaardigden de kleding te laten plaatsen in vooraf bepaalde gemarkeerde gebieden. Deze gigantische uitdaging op het gebied van netwerken en communicatie had tot gevolg dat teams samenwerkten om de kleding op te vouwen, te consolideren en om te ruilen, zodat deze perfect paste bij de verschillende kenmerken van het logo en de kleuren. In verschillende stadia riepen teamleiders behulpzame commando's uit om het 3D-gestructureerde logo op te schonen en een fabelachtig installatiekunstwerk te produceren dat uniek is voor AIESEC.

Voldoen aan gewenste resultaten

Opvallende kenmerken zijn onder andere de skyline van Hong Kong, met als belangrijkste de Bank of China en ook de twee Ripples karakters links en rechts van het logo. Na een debriefing over hoe het team effectief werkte en hoe het de lokale gemeenschap beïnvloedde, werden de kleren gepresenteerd aan The Salvation Army om te verspreiden over hun vele kledingbanken in Hong Kong.

Alle Klantverhalen