Outdoor Teambuilding Activiteiten

Een positief effect op de gezondheid en het welzijn, waardoor de productiviteit, creativiteit en focus toenemen.

Bij outdoor teambuilding denk je al snel aan stevige competitie waarbij je een flinke fysieke inspanning levert. Een zeskamp bijvoorbeeld of andere activiteit waarbij je moet sjouwen, rennen of klimmen. De sfeer is prima tijdens deze activiteiten en bij mooi weer heeft iedereen het naar zijn/haar zin. Als dat je doel is, dan zit je hier helemaal goed.

Het heeft alleen niet veel met teambuilding te maken. Bij deze activiteiten wint het team met de sterkste deelnemers meestal. Daarbij wordt succes afgemeten aan winnen of verliezen. Aan het einde heb je dan één winnend team en iedereen die daar achter is geëindigd heeft in zekere zin verloren.

De speelse en veilige omgeving van een outdoor activiteit geeft een unieke kans om een activiteit te kiezen waarbij je aan een gezamenlijk doel werkt, of waarbij samenwerking het succes van het team bepaald.

Je kunt ook nog een stap verder gaan en de activiteit gebruiken om jullie kernwaarden te activeren in de Values Game of om Human Skills onder de aandacht te brengen.

Bekijk ook onderstaande selectie gerelateerde programma's.
Hulp nodig bij het maken van de keuze? Zoek je iets anders?

Neem Contact Op

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Aanverwante case studies