Cultuur & Kernwaarden

Een belangrijk deel van de cultuur van een organisatie gaat om de kernwaarden. Hoe activeer je het gewenste gedrag in jouw organisatie?

Bedrijfscultuur wordt soms de ruimte tussen mensen genoemd. Het is de som van alle formele en informele gedragingen, systemen en waarden. Sommige elementen van de cultuur zijn zichtbaar, zoals de dresscode, de indeling van het kantoor, de bedrijfsstructuur en de kernwaarden. Maar veel elementen rond de cultuur zijn niet zichtbaar.

De bedrijfscultuur kan een bedrijf maken of breken. Enkele voordelen van een sterke bedrijfscultuur zijn meer werkgeluk, retentiegraad, verhoogde productiviteit, klanttevredenheid en grotere betrokkenheid van medewerkers. Een slechte bedrijfscultuur kan leiden tot burn-out en een hoog verloop.

Een goed gekozen teambuildingprogramma kan de bedrijfscultuur positief beïnvloeden. De speelse en veilige omgeving maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de kernwaarden nieuw leven in te blazen of om samen te verkennen welk gedrag bij de kernwaarden past. De volgende programma's laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Bekijk ook onderstaande selectie gerelateerde programma's.
Hulp nodig bij het maken van de keuze? Zoek je iets anders?

Neem Contact Op

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Aanverwante case studies