Royal Bank of Scotland neemt de tijd voor mindfulness

Gepubliceerd op 17 mei 2018

Royal Bank of Scotland was op zoek naar een programma voor hun conferentie dat zich zou richten op stressreductie en stressmanagement. Een teambuilding activiteit die een positieve houding zou creëren, de aandacht zou focussen en inspiratie zou geven. Ze waren er ook op gebrand dat het geselecteerde teambuilding programma een gedeelde ervaring zou worden die de groep verenigde. Meditainment was de ideale keuze.

editainment is een 30 minuten durend meditatie programma dat is onderzocht en ontworpen door Catalyst Global in samenwerking met marktleider Wellmind Media.

Wat gebeurde er op die dag?

In het internationale conferentiecentrum in Birmingham liepen commerciële bankiers van de Royal Bank of Scotland een verduisterde conferentieruimte binnen waar op het grote scherm meditatieve reizen werden afgespeeld. Nadat iedereen was gaan zitten en de audio-visuele pauze werd gepauseerd werd de groep door een reeks rustige, leuke strekoefeningen geleid.

Vervolgens werd aan de deelnemers gevraagd om hun gloeiende stemstokjes in de hand te nemen. Alle aandacht ging uit naar het scherm dat de groep door 16 meditatieve bestemmingen leidde waaruit ze er slechts één selecteerden. De afgevaardigden kozen unaniem voor het Mountain Refuge programma, ontworpen met het oog op zelfmotivatie.

meditainment royal bank of scotland

Tijdens de meditatie werd de deelnemers gevraagd hun ogen te sluiten, achterover te leunen en te ontspannen. Ontspannende, meditatieve geluiden vulden de ruimte terwijl de deelnemers plaatsnamen om te genieten van de ervaring. Op stille momenten tijdens de geluidsweergave was de ruimte volledig stil.

Aan het einde van de Meditainment activiteit werd er in een ontspannen en bewuste gemoedstoestand openlijk met de aanwezigen in de buurt gepraat over deze gedeelde ervaring. De afgevaardigden waren opgefrist en klaar om weer deel te nemen aan de komende conferentie.

Alle Klantverhalen