HP verkoopteam wordt energiek en hecht

Gepubliceerd op 4 jul. 2017

Als onderdeel van hun HP Sales Kickoff Conference in Beijing nam informaticagigant HP deel aan een unieke conferentie energizer die bekend staat als Harmonica Harmony. Deze muzikale teambuilding activiteit zorgde voor de hoge energie die nodig was om een enorm team van 150 deelnemers te kunnen transformeren door het spelen van de harmonica.

Muziek heeft een unieke kracht om individuen en teams te veranderen.

De opvatting dat muziektalent een natuurlijk talent is wordt breed gedragen. De focus was om mensen in teamverband aan het werk te krijgen en van elkaar te laten leren om geweldige muziek te maken. De groep begon met een aantal eenvoudige ademhalingsoefeningen om ervoor te zorgen dat ze de harmonica gemakkelijk konden gebruiken zonder buiten adem te raken.

De deelnemers bouwden vervolgens verder op de basis van de harmonica. Door op elkaar te vertrouwen voor ondersteuning konden ze zich een weg banen naar meer uitdagende opdrachten. Aan het einde van een korte praktijkoefening mondde de hele delegatie uit in een massale harmonica-jamsessie, waarbij levendige energie, nieuwe inzichten en geweldig teamwerk ontstond.

Wees gewaarschuwd dat deze activiteit letterlijk de vermeende beperkingen wegblaast. Deze beperkende overtuigingen kunnen worden overwonnen door goed teamwerk, communicatie en de overtuiging dat alles mogelijk is.

“Ik heb veel teambuilding activiteiten georganiseerd. "Harmonica Harmony" is echt een unieke ervaring. Het is een uitstekende ijsbreker voor conferenties en de perfecte activiteit om een grote groep mensen van energie te voorzien. De meeste deelnemers hadden de harmonica nog nooit bespeeld, maar slaagden er toch in om aan het einde van de sessie als "harmonica orkest" op te treden. Het toont alleen maar aan dat met veel teamwerk een groot succes kan worden behaald.”

Organisator Voor HP, Paul Sim, Design & Marketing Pte Ltd. HP

Alle Klantverhalen