Shangri-La Hotel medewerkers richten zich op teamwerk

Gepubliceerd op 3 dec. 2017

Als onderdeel van een tweedelig dagprogramma namen de leden van de Executive Committee van Shangri-La Hotel Singapore deel aan Flat Out Afloat, gefaciliteerd door Team Building Asia. De opdracht klonk gek – met behulp van de verstrekte plannen moesten de teams een reeks kartonnen onderdelen markeren, labelen en snijden om door samen te voegen een twee-persoonsboot te maken – die tijdens een race blijft drijven en niet stukgaat!

Ultiem teamwerk was nodig om de taken te verdelen en goed te delegeren. Constructie van de boot bestond uit het maken van de boeg, de romp en het achterschip. Deze werden met verschillende kartonnen inzetstukken samengevoegd en twee driehoekige stringers werden gemaakt voor stevigheid en ondersteuning.

Toen de boot eenmaal klaar was moest het team hem in een plastic dekzeil wikkelen om hem waterproof te maken. Vooral moest men aandacht schenken aan de rompbeugel voor de boeg en romp om te zorgen dat het plastic strak genoeg zat zodat er geen weerstand in het water ontstond.

De boot werd toen versierd met het Shangri-La logo, slogans en alles wat andere teams aan inspiratie en creativiteit inbrachten. Na een team debriefing waarbij de focus op communicatie, motivatie en innovatie lag begaf men zich voor de races naar het strand!

Een serie van individuele races vonden toen plaats om ervoor te zorgen dat alle teams de kans kregen om minstens twee keer te racen. Iedereen voelde een geweldig gevoel van teamspirit en kameraadschap en dit zorgde voor een werkelijk bevredigende ervaring. Prijzen werden toegekend voor het 'Winnende Team'.

“Wat een geweldig evenement en ons team werkte fantastisch samen in Flat Out Afloat om tot ongelofelijk teamwerk te komen!"

Michael Cottan, Vice President, Shangri-La Hotel, Singapore

Alle Klantverhalen