These are the top 3 of live team building for Christmas

Dit is de top 3 van live teambuilding met kerst

Gepubliceerd op 17 nov. 2022 door Alex ten Klei

Een kerstbijeenkomst is voor ieder bedrijf een jaarlijks terugkerend evenement. En voor velen misschien zelfs wel een jaarlijks hoogtepunt. De afgelopen jaren kon dit natuurlijk alleen maar online plaatsvinden, maar gelukkig ziet het er dit jaar heel anders uit en zijn live kerstbijeenkomsten weer mogelijk. Tijd voor een dubbel feest dus!

De top 3 activiteiten voor je kerstbijeenkomst

Onderstaand geven we een overzicht van de top 3 activiteiten die ideaal zijn om rond Kerst te doen met jouw team of organisatie. De gekozen activiteiten zijn in kerstsfeer mét speciale kerstopdrachten (Quickfire Festive), ze hebben een boodschap waar samenwerken centraal staat (Beat the Box) óf het gaat om doneren aan goede doelen (Impact).

Beat the Box Rescue Santa

Beat the Box is al jaren ons meest populaire programma. Het wordt wereldwijd in meer dan 80 landen gespeeld en is overal een succes. Dit komt voor een deel door de verschillende soorten opdrachten. Dat maakt het mogelijk voor verschillende mensen om het voortouw te nemen. Maar het komt ook zeker (spoiler allert!) door de twist halverwege: het is geen competitie tegen elkaar, maar dat je moet met elkaar samenwerken. Dát is natuurlijk een hele krachtige boodschap rond Kerst. Deze speciale festive editie van Beat the Box werkt hetzelfde, alleen is deze editie speciaal aangepast aan het thema Kerst.

Quickfire Festive

Quickfire is een activiteit waarbij deelnemers zelf kiezen welke opdrachten ze willen (of kunnen) uitvoeren. Er zijn drie categorieën opdrachten; actief, creatief en mentaal. Voor de festive editie hebben we alle opdrachten aangepast aan deze tijd van het jaar. Het zit vol met verrassende opdrachten waarbij je props nodig hebt die passen bij deze tijd van het jaar. Bij een deel van de opdrachten maken de teams foto’s via een tablet die we meteen na afloop van het programma laten zien. Hilariteit gegarandeerd!

Impact

De Sustainable Development Goals van de VN zijn nog niet zo bekend bij het grote publiek. En dat zou eigenlijk wel moeten. De SDG’s zijn afgesproken door landen die aangesloten zijn bij de VN. Het zijn 17 doelen om de wereld een betere plek te maken in 2030. Via een tablet kiezen deelnemers allerlei opdrachten die in het teken staan van de SDG’s. Tegelijkertijd is iedere opdracht gekoppeld aan een goed doel. Door het spel te spelen stel je als team direct een donatie beschikbaar voor een project dat gekoppeld is aan een SDG. De activiteit eindigt met een brainstormsessie waarin deelnemers samen bedenken wat ze als team of organisatie concreet kunnen doen om bij te dragen aan de SDG’s.

Passend bij de tijd van het jaar

Alle drie deze activiteiten passen bij de tijd van het jaar. Ze zijn alleen méér dan een uitje rond Kerst. Dit zijn de voordelen om de kerstbijeenkomst te combineren met een teambuilding activiteit:

  1. Het zorgt voor verbondenheid onder de deelnemers en bij de organisatie.
  2. Het gaat niet alléén om eten en drinken.
  3. Deelnemers leren elkaar in een spelomgeving goed kennen.
  4. Je hebt een originele afsluiting van het jaar.

Neem contact op

Wil je meer weten over één van deze activiteiten? Neem dan contact met ons op via 023 8449260 of stuur een bericht naar info@windshift.nl.

Alex ten Klei

Chief Play Officer

Growing teams and develop skills with gamification and team building solutions

Alle Artikelen

Leestip