TomTom overbrugt de groeiachterstand

Gepubliceerd op 18 jun. 2014

TomTom organiseerde een tweedaags trainings- en ontwikkelingsevenement om nooit te vergeten voor teamleiders en managers van over de hele wereld.

Achtergrond

TomTom is 's werelds toonaangevende leverancier van locatie- en navigatieoplossingen. TomTom is opgericht in 1991 en uitgegroeid van een kleine startup tot een multinationale, beursgenoteerd bedrijf met een uitstekende reputatie. Tom Tom heeft meer dan 3000 werknemers en kantoren in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en de Aziatisch-Pacifische regio.

Om de kloof tussen de snelle groei van het bedrijf en de groei van hun werknemers te overbruggen, vroeg TomTom aan Catalyst om verschillende teamevenementen te leveren als onderdeel van een tweedaags Training- & Development evenement in Barcelona.

Catalyst Kiezen Voor Training En Ontwikkeling

"Catalyst is een internationale leider in hun vakgebied: het leveren van opwindende en motiverende activiteiten om mensen te inspireren is hun kracht. Catalyst begreep ook precies wat onze doelen waren: kloven overbruggen en niet alleen de kwaliteit verbeteren. Werken aan een nog betere communicatie en interactie tussen de verschillende disciplines binnen de afdeling maar vooral ook over culturen heen.
Het was erg belangrijk voor ons om medewerkers uit Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en Nederland bij het evenement van het ontwikkelingsteam te betrekken. Het idee was dat ze even zouden stoppen met werken om zich te concentreren op de teambehoeften en dynamiek, en dat ze zouden nadenken over tools waarmee ze nog slimmer en beter samen kunnen werken." Aldus TomTom Training & Development Officer die in haar eigen woorden uitlegt waarom TomTom koos voor Catalyst

Samen creëerden we een programma dat was toegesneden op de doelstellingen van TomTom en dat paste bij de vereisten van hun evenement. Dit programma omvatte Bean Around The World, BeatsWork en Big Picture, samen met training en facilitering.

Op De Dag Zelf

Voorafgaand aan het evenement hield TomTom veel details van het programma verborgen omdat ze nieuwsgierigheid en opwinding wilden opwekken. Veel van de teamleiders en managers verzamelden zich in Barcelona en hadden daarom geen idee wat ze konden verwachten.

Gedurende de twee dagen werd elke activiteit geïntroduceerd met een deel theorie, met de nadruk op de verschillende manieren waarop mensen worden geactiveerd, informatie opnemen, beslissingen nemen en meer. De theorie werd vervolgens onmiddellijk in de praktijk getoetst door middel van oefeningen en nadien besproken in een discussiesessie.

Je had hun gezichten moeten zien! Ik heb met bijna allemaal op kantoor gewerkt en ik was verbaasd over hoe ze uit hun schulp kropen. Ze gingen helemaal in de activiteiten op - drummen, dansen - zelfs zingen! Het was 'Wauw! Hij kan echt swingen! Aldus een TomTom deelnemer over BeatsWork, de afsluitende activiteit

Rendement op investering

  • Gedurende deze twee dagen werden de waarden van TomTom echt in de praktijk gebracht toen mensen in contact kwamen met de openheid, zorgzaamheid en synergie die TomTom in haar hele organisatie wil hebben.
  • Zelfs de meest sceptische deelnemers werden er echt bij betrokken, taalbarrières werden geslecht en het werd duidelijk dat elke deelnemer een integraal onderdeel van het team was.
Ik wil niet teveel verklappen, maar laten we zeggen dat de activiteiten innovatief boeiend en heel leuk zijn. Catalyst investeert veel en geeft zich voor meer dan honderd procent in de door hen georganiseerde evenementen - het is wat hen uniek maakt. Het idee dat goed teamwork gelijk staat aan succes is niet nieuw, maar Catalyst creëert een omgeving waarin deze theoretische kennis in een zeer korte tijd werkelijkheid wordt. - Aldus het commentaar van TomTom over Catalyst Teambuilding

Alle Klantverhalen