IHG directieteam richt zich op communicatie

Gepubliceerd op 3 jul. 2017

De secties samenvoegenDe secties samenvoegen

Tijdens hun recente leiderschapsconferentie, maakte een Britse multinational op het gebied van hospitality, Intercontinental Group, gebruik van de Catalyst teambuilding activiteit Bridging the Divide om de nadruk te leggen op effectieve communicatie en klantenservice.

Toekenning van rollen en verantwoordelijkheden

De teams kregen specifieke onderdelen van de brug toegewezen. Ze kregen instructiehandleidingen, de materialen en gereedschappen die nodig waren om hun respectievelijke onderdelen te bouwen. Verschillende rollen werden al snel toegewezen en de beschikbare middelen werden beoordeeld om ervoor te zorgen dat er een duidelijk bouwplan kon worden opgesteld. Dit was cruciaal voor het succes van hun brug, omdat elk individueel team het plan voor hun deel zou specificeren, maar een ander team het moest bouwen!

coffee themed business game

Planning & Constructie

Een uur lang bespraken de teams hun plannen en werkten ze met elkaar samen aan het bouwen van aaneengesloten delen om ervoor te zorgen dat alle kanten op elkaar zouden aansluiten. Zeker geen gemakkelijke opgave als de brug doelbewust is ontworpen met verschillende hoeken en hoogtes! Teams maakten optimaal gebruik van communicatiemiddelen zoals "E-mail Inboxen" en "Call Centers" om gegevens uit te wisselen en informatie te verduidelijken en te verifiëren.

De secties samenvoegen

Naarmate de deadline naderde haastten de teams zich om de laatste details te bespreken en de laatste hand te leggen aan het brugdeel. Bij de oplevering brachten de teams hun voltooide deel naar de "klant", die verifieerde dat het volgens plan was gebouwd. De spanning liep op toen de brug werd geassembleerd en het gelach barstte los toen bleek dat sommige delen niet bleken te kloppen zoals verwacht.

Testen van de brug

Na een korte debriefing sessie om ervaringen en belangrijke initiatieven uit de middagactiviteiten te delen kwamen de teams terug in de ruimte om de brugstructuur te testen. De Managing Director van IHG Greater China kreeg de eer om op afstand bestuurbare vrachtwagens over de brug te mogen rijden. Onder opgewonden gejuich en gelach van de afgevaardigden maakte de truck met succes zijn rondje.

Als aandenken aan wat er bereikt kan worden door samen te werken aan één gezamenlijk doel poseerden de afgevaardigden voor een groepsfoto met de prachtige cirkelvormige brug.

Alle Klantverhalen