Repton School gaat Flat Out voor een goed doel

Gepubliceerd op 31 jul. 2014

Nu de natie door de F1 koorts is gegrepen, hadden studenten aan the Repton School in Dubai de gelegenheid om te zien hoe het er tijdens de race achter de schermen aan toegaat door een kartonnen Formule 1 raceauto te bouwen.

biz-events (Catalyst Global's Midden Oosten partner) doneerde de populaire Flat Out Formula One teambuilding activiteit om het programma te ondersteunen.

Onmogelijke Uitdaging?

Terwijl de Bridgestone F1 raceauto bij de school geparkeerd stond voor de nodige inspiratie, werkten teams hard om hun eigen Flat Out F1 versie uit karton te maken met behulp van onze op maat gemaakte 'blauwprint' voor succes.

Het belang van teamwork benadrukkend, had elke deelnemer een rendabele rol te spelen; of ze de auto nu wilden bouwen, ontwerpen, versieren of deel uitmaken van de crew, studenten leerden om de waarde van ieder teamlid's bijdrage te herkennen.

160 studenten gingen de strijd aan om een Formule 1 raceauto te bouwen die de Repton Grand Prix kon winnen door hun vaardigheden in inzet, toewijzing van middelen en kwaliteitscontrole te testen. Compleet met pitstop uitdagingen, tegen de tijd dat de race begon zat er een sterk geladen stemming in de lucht.

Gesponsord worden!

Voorafgaand aan de racedag hadden studenten ook opdracht gekregen om sponsors te zoeken binnen bedrijven en andere donaties voor hun gekozen goede doel te verzamelen. Op de lijst van bijdragers stonden Bridgestone, MBC Group, Du, Mars, House of Portier Racing, Homemakers UAE en Pet’s Delight.

Studenten haalden een ongelofelijk bedrag van 30.000 dirham op voor hun begunstigers waaronder de Make A Wish Foundation UAE, Quicken Trust, K9 Friends, Music for Hope en Annos Africa, Cancer Research en The Manila Charity.

Hoe was de sfeer toen studenten eenmaal realiseerden dat ze hun eigen Formule 1 raceauto moesten namaken?

De studenten kenden het concept al voor de dag begon, aangezien ze verantwoordelijk waren voor het verkopen van advertentieruimte op de F1 auto's, en voor het zoeken van sponsors voor hun goede doel. Ze hadden zich echter niet gerealiseerd hoeveel werk de opdracht inhield. Toen we het evenment introduceerden waren de teams erg enthousiast om te beginnen, er was een hoop nerveuze energie toen het besef kwam dat dit een mega complexe uitdaging zou worden.

Wat hebben de studenten geleerd?

Allereerst, overtuigingskracht: de studenten moesten hard werken om sponsors te overtuigen hun goede doel te steunen. Op de tweede plaats, het kritische element om ieder teamlid's middelen en energie te gebruiken. Omdat iedereen zeker drie uur druk bezig zou zijn om ervoor te zorgen dat de F1 auto klaar was voor de race, moesten ze tegelijkertijd kwaliteit leveren en een strike deadline halen. Op de laatste plaats, hun taktiek bepalen voor de race. Het winnende team gebruikte de beschikbare tijd goed en oefende de basisprincipes, terwijl anderen het aan het toeval overlieten.

Hoe zat het proces van het in elkaar zetten van de auto nu echt in elkaar?

De teams ontvingen acht blauwprinten met op elke blauwprint onderdelen van de Flat Out auto's. Ze moesten deze overzetten op vijf grote kartonnen platen, waarbij ze moesten zorgen dat alle maten klopten en ze dan uitsnijden. Ze werden in een serie van gedetailleerde stappen in elkaar gezet. Hierna moesten ze hun auto van een merk voorzien en versieren. Er was discipline en inzet voor nodig en de studenten waren erg ijverig en ze namen de activiteit erg serieus terwijl ze er gelijkertijd veel plezier in hadden.

Wat is het belang van teambuilding in zo'n divers land als de VAE?

Teambuilding helpt bij het verbeteren van de communicatie, overbrugt culturele hindernissen en creëert gezamenlijke doelen. In het huidige zakelijke klimaat is het maximale uit werknemers halen heel belangrijk, en effectieve teambuilding programma's zijn een manier om de prestaties van mensen te verbeteren. Voor de toekomstige leiders van Repton School was dit een les in het bereiken van het schijnbaar onmogelijke, zo lang als ze allemaal maar goed samenwerkten!

Alle Klantverhalen