Samsung verkent met Red Alert de teamdynamiek

Gepubliceerd op 6 mei 2019

In Gesprek met: Ciler ay, Human Resources Manager, Samsung, Turkije

Wie hebben er vandaag deelgenomen aan de teambuilding activiteit Red Alert?

Pas afgestudeerden, laatstejaarsstudenten en mensen die momenteel hun doctoraal examen doen.

Waarom heeft u gekozen voor Red Alert?

Samsung is actief in de technologiesector. Red Alert is een op technologie gebaseerd teambuilding spel met een op maat gemaakt concept dat nog nooit eerder door onze deelnemers ervaren is.

Heeft u een favoriete kenmerk van dit spel of een specifiek onderdeel ervan?

Het ontdekken, verkennen en in het algemeen de spanning van het spel is wat ik er leuk aan vind. Het zet je aan tot nadenken en breidt je probleemoplossend vermogen uit. Het helpt bij het verkennen van de teamdynamiek terwijl je de activiteiten doorloopt. Ik hou van het onderdeel waarbij je landen vindt.

Deelnemer 2

Meestal richten we ons bij teamspellen op de winnaar, maar in dit spel weet niemand wie de winnaar is. We hadden verschillende puzzels om op te lossen in de dozen. In onze doos zaten andere spellen dan in de dozen van andere teams. Dit betekent dat je wat je aan het doen bent niet met de andere teams kunt vergelijken. Daardoor ontstaat er geen rivaliteit tussen de teams, maar het leidt wel tot succes voor de hele groep. Het leert dus heel goed hoe je kunt samenwerken en integreren. Ik vind het ontzettend leuk!

Deelnemer 3

Ik vond het leuk omdat het verschillende activiteiten omvat. Het onderscheidt zich van gewone escape room spelletjes omdat alles waar je mee moet werken in één doos zit. De consequenties van jouw acties leiden in het spel tot verschillende punten.

Deelnemer 4

Ik heb echt genoten van alle onderdelen. Ik realiseerde me dat ik al opgewonden raakte over de volgende puzzel, terwijl ik nog bezig was om de huidige puzzel op te lossen! Denkend.... Wat komt er nu? Wat is het volgende? Er waren verscheidene activiteiten die zich richtten op de vaardigheden van verschillende mensen in het team.

Wat heb je opgestoken van Red Alert?

Het is een fantastisch spel dat de belangrijkste boodschap overbrengt, "We moeten altijd op de hoogte zijn van wat er zich buiten onze eigen taken en team afspeelt, we moeten communiceren met onze concurrenten en het grote geheel blijven zien.".

Wat is volgens jou het belangrijkste wat je geleerd hebt van Red Alert?

Deelnemer 3

Het belangrijkste wat ik van dit spel heb opgestoken is inzicht in teamdynamiek en de individuele kwaliteiten van anderen. Ik heb gemerkt dat elk individu andere vaardigheden bezit.... In elk van de afzonderlijke spellen vonden verschillende mensen de oplossing. Voor mij was dat het beste aspect van dit spel, "Teamwork"

Deelnemer 2

Ik wil het ontwikkelingsteam bedanken - ik heb er heel erg van genoten!

Alle Klantverhalen