Red Alert

Gebruik creatief denken en teamwerk om het virus te stoppen.

1 - 1.5 uren
Binnen en buiten
Samenwerkend
12 - Onbeperkt

Programmaoverzicht

Teams bekijken een sinistere video van een gemaskerde vertegenwoordiger van het Red Alert team. Daarin horen ze dat hun computersystemen zijn gehackt. Het virus kan hun systemen aantasten en hun bedrijfs- en persoonlijke gegevens voor altijd vernietigen.

Elk team krijgt een krat en hoort dat ze elke puzzel in de krat moeten oplossen om het virus binnen 60 minuten in quarantaine te plaatsen. De video geeft hen aanwijzingen om hun zoektocht te volbrengen. De tijd begint en de teams moeten een serie van zes puzzels in zes trekkingen afmaken. Red Alert androids zijn aanwezig om aanwijzingen te geven, maar hieraan hangt wel een prijskaartje. Nadat een team alle zes puzzels uit hun krat heeft voltooid verschijnt er een code van maar één cijfer.

De video herinnert hen eraan dat alle puzzels in alle kratten compleet moeten zijn, zodat de teams elkaar onderling moeten helpen. Zodra alle puzzels af zijn gaan de teams met de code die ze van elke krat hebben verkregen naar de centrale Red Alert bol. Ze voeren de code in de bol in, waarna het aftellen wordt gestopt en het virus in quarantaine wordt geplaatst.

Leerresultaten

Red Alert is een meeslepend ervaringsgericht leerspel dat teamwerk en probleemoplossende vaardigheden in een leuke en boeiende omgeving versterkt. Het spannende thema en het beperkte tijdsbestek zorgen ervoor dat iedereen bij de activiteit betrokken wordt. Teams passen creatief denken en effectieve communicatie toe terwijl ze samen beslissen welke strategie om iedere puzzel op te lossen de beste is. Naarmate het spel vordert leren de teamleden beter samen te werken. Ze leren elkaars capaciteiten waarderen en beseffen dat hun individuele talenten belangrijk zijn voor de effectiviteit van het team als geheel. De teambinding groeit met het in elke trekking afmaken van de puzzel; zodat ze samen hun succes kunnen vieren.

Ze leren dat er een enorm verschil is tussen kijken en zien. Teams ontwikkelen geleidelijk het vermogen om een probleem vanuit meer dan één invalshoek te bekijken en passen innovatief denken toe om het op te lossen. Aan het einde van het spel breken de teams met het hokjesdenken door niet meer alleen hun eigen puzzels op te lossen. In plaats hiervan werken ze samen en staan andere teams bij ten dienste van de hele groep.

Related Testimonial

Red Alert zet je aan tot nadenken en versterkt je probleemoplossend vermogen. Het hielp ons bij het verkennen van de teamdynamiek terwijl we de activiteiten doorliepen.

Ciler ay, Human Resources Manager
Samsung, Turkije

Offerte Aanvraag