NetJets genereert passie en energie

Gepubliceerd op 20 jan. 2014

De opdracht was om NetJets jaarlijkse bijeenkomst in goede banen te leiden, op een manier waarbij de eerder gebruikte effectieve processen gecontinueerd werden, maar ook door een nieuwe dimensie van passie en energie toe te voegen om de interne relaties tussen het personeel en de afdelingen te ontwikkelen.

Opdracht

Leid de NetJets jaarlijkse bijeenkomst (wat traditioneel een dag van presentaties met betrekking tot de bedrijfsstatus, -strategieën en -ideeën was) op een manier waarbij de eerder gebruikte effectieve processen gecontinueerd worden, maar ook door een nieuwe dimensie van passie en energie toe te voegen om de interne relaties tussen het personeel en de afdelingen te ontwikkelen. Dit met het doel om de standaard van 'interne' klantenservice omhoog te brengen en als gevolg hiervan de 'externe' klantenservice te verbeteren. Het thema was 'Zumbido" - Portugees voor 'gezoem'.

Bijeenkomsten en overleg met verschillende senior leden van de organisatie werden gevolgd door een rondleiding met een gids in hun hoofdkantoor in Lissabon, voordat de tweedaagse oplossing werd gepresenteerd.

De Agenda

Omdat de agenda al aardig vol was met interne presentaties van diverse stafleden van de organisatie was onze tijdsbeschikking beperkt. Dit gaf ons echter de gelegenheid om het evenement met een aantal korte, leuke en illustratieve plenaire trainingssessies op te luisteren. Deze zouden 'de parel in de kroon' vormen, ons hoge impact experimentele activiteit River Runner, wat we zorgvuldig hadden aangepast om niet alleen aan de vereisten van de klant te voldoen, maar ook om het potentieel van de vergaderplek en het toegewezen tijdsbestek te maximaliseren. Om het framewerk te vervolmaken, de basis van het leren vast te leggen en van het hele evenement een plezierig en echt memorabel succes te maken, kwamen we de volgende dag met nog meer korte ervaringsgerichte activiteiten (o.a. de energizer One Voice) en een open terugblik op het tijdens de bijeenkomst geleerde.

Hoe ging het?

Hoe het ging? Fantastisch! De opdracht was een uitdaging, om hun niveau van service te evenaren en de deelname, interesse en inzet van 250 getrainde, uitstekend presterend personeel met de hoogste standaarden en verwachtingen (en dat alles in een zeer kort tijdsbestek) te verkrijgen was een megaklus. De korte plenaire sessies werden allemaal goed ontvangen met enkele zeer goede standpunten die naar voren werden gebracht en behandeld werden om verdere realties te bestendigen. Tegen de tijd dat River Run zou beginnen, wisten we zeker dat het een succes zou worden, maar wat we ons niet hadden gerealiseerd was hoeveel de afgevaardigden er zich met ziel en zaligheid op zouden storten.

Ze waren ongelofelijk, de energie, positieve houding en professionele manier waarop ze de uitdaging aangingen was adembenemend. Dit was ongetwijfeld een evenement en een organisatie waarvoor het een plezier en een voorrecht was om voor te werken. Feedback volgde onmiddellijk en een groot aantal mensen (van alle niveaus van de organisatie) kwam ons met een stralende glimlach bedanken en zeiden: 'Wauw, je hebt ons daar hard laten werken, maar het was geweldig - komen jullie de volgende keer weer?

Komen we de volgende keer weer?

Komen we de volgende keer weer? We hopen van wel. We vonden dat het evenement op vele niveaus een succes was, niet in de laatste plaats omdat de afgevaardigden enkele praktische leerresultaten lieten zien, maar ook omdat we zelf veel geleerd hebben van NetJets. We hebben geleerd dat de beste bedrijven altijd op zoek zijn naar manieren om beter te worden, dat de beste bedrijven in hun mensen investeren en dat je de energie en inzet van de mensen in de beste bedrijven kunt zien zodra je ze leert kennen. We kijken er naar uit om te kunnen werken met elk bedrijf dat aan die voorwaarden voldoet!

Alle Klantverhalen