Zorgverleners planten bomen voor de gemeenschap

Gepubliceerd op 27 sep. 2011

Kansarme gebieden van Liverpool profiteren van een MVO-teambuilding activiteit met bomen

Kansarme gebieden van Liverpool in het Verenigd Koninkrijk hebben onlangs geprofiteerd van de MVO-teambuilding activiteiten van Tree Mend Us voor 130 deelnemers die hun mouwen opstroopten en bomen aanplantten om de openbare ruimte te verbeteren en mooier te maken.

Planning Vooraf

De organisatie benaderde Catalyst UK om een maatschappelijk verantwoorde teambuilding activiteit te organiseren die een impact zou hebben op het milieu. Met dit in het achterhoofd stelde Catalyst voor om ervoor te zorgen dat Tree Mend Us een boomplantactiviteit zou organiseren. Er is veel tijd besteed aan onderhandelingen met lokale vertegenwoordigers om ervoor te zorgen dat de aanplant van bomen ten goede zou komen aan de gemeenschap.

Wat Gebeurde Er?

Gezondheidszorg afgevaardigden op een conferentie in The Hilton vormden 15 teams die de uitdaging van het planten van meer dan 130 bomen aannamen op zorgvuldig bepaalde locaties. Gewapend met troffels, gietertjes en boompjes gingen de teams op pad met de missie om 'terug te geven' aan de gemeenschap. Deelnemers moesten leren als team samen te werken door middel van effectieve communicatie, het toewijzen van de juiste rollen en strategische planning. Allemaal nodig om succes te bereiken.

Uitkomsten

Alle lof voor de energie van deze groep die in een ongelooflijk kort tijdsbestek samenwerkte om alle plaatsen te beplanten. Veel van de vrijwilligersorganisaties die zij hebben geholpen moeten werken met beperkte budgetten, maar de persoonlijke toewijding van hun leden heeft een verbazingwekkend effect gehad op hun gemeenschap en omgeving. Scholen, gemeenschapscentra, verenigingen van bewoners en programma's voor daklozen waren allen zeer dankbaar voor wat deze activiteit heeft opgeleverd.

Alle Klantverhalen