Hoe houd ik onze mensen aangehaakt, ook straks in het najaar?

Hoe houd ik onze mensen aangehaakt, ook straks in het najaar?

Gepubliceerd op 28 jul. 2021 door Alex ten Klei

Hoe houd ik onze mensen betrokken bij elkaar? Dat blijft een uitdaging nu een behoorlijk aantal van de de koffiegesprekken is weggevallen door online werken. Natuurlijk gaan we ook al weer meer naar kantoor waar we elkaar in levende lijve zien. Maar het hybride werken heeft zijn vaste intrede gedaan in de manier waarop we in teamverband resultaten behalen. En dat vraagt wat van jouw inspanningen als manager, werkgever of hr-medewerker...

Het begint met bewustzijn

Zoals zoveel grote en kleine veranderingen begint het met bewustzijn. Bewustzijn dat er iets nodig is om je team weer nader tot elkaar te brengen. Na de maandenlange keukentafelsessies, incidentele afspraken op de werkplek en los-vast overleggen hier en daar, is het tijd voor verbinding. Maar dan écht. Je het misschien al eens wat gekeken online naar de verschillende activiteiten. Maar eigenlijk weet je ook niet zo goed wat te kiezen uit het enorme aanbod.

Maak het simpel

Maak je wens daarom praktisch en simpel: wat wil je bereiken met het team? Verbinding? Gezelligheid? Een lerend effect? Net als jij dat nu bent, zijn ook andere bedrijven vrijwel continu op zoek naar manieren om te groeien. Naar manieren om de concurrentie te slim af zijn, naar nieuwe producten en markten. Maar vooral ook naar een team dat samenhang kent. En wat je organisatiedoelen ook zijn: om deze doelen te behalen heb je gemotiveerd personeel nodig dat effectief communiceert, een open houding heeft, een growth mindset en een hecht team vormt. Bij Catalyst Nederland zijn we al ruim 16 jaar gefascineerd door leren. En dan met name spelenderwijs leren. In de huidige economie ben je continu bezig om jezelf te ontwikkelen. Er wordt veel van je gevraagd en de toekomstige skills zijn anders dan wat er vandaag nodig is om je functie goed uit te voeren. Via effectieve spelvormen, business games en gamification dragen we op een positieve manier bij aan de cultuur van een bedrijf. Onze spelvormen motiveren, inspireren en dagen deelnemers uit zodat team building niet alleen een beloning is, maar ook een investering in effectieve teams en daarmee in toekomstig resultaat. Daarom is Catalyst teambuilding het grootste teambuilding netwerk in zijn soort en levert het de allerbeste teambuilding programma's volgens de hoogste kwaliteitsnormen wereldwijd.

Zo ziet er dat uit in de praktijk

Mooie woorden zijn er genoeg om diensten te omschrijven. Wij geloven vooral in het echte verhaal zoals dat van de Tunivisions Group die business combineerde met spanning en plezier tijdens The Infinite Loop. Of het plezier dat afspatte van de spelendag in Brazilië met Bot Creations, een teambuilding spel waarin teams een robot ontwerpen en samenstellen. Om succesvol te zijn, moet de robot specifieke kenmerken hebben en bepaalde doelen in een finale tegen de robots van andere teams kunnen bereiken. Maar zo zijn er nog veel meer. Kijk hier voor een impressie.

Wil je meer weten of vrijblijvend van gedachten wisselen over wat we voor jou kunnen betekenen? Bel ons dan even op 023 844 92 60.

Alex ten Klei

Chief Play Officer

Growing teams and develop skills with gamification and team building solutions

Alle Artikelen

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Leestip