team building netherlands

Spelenderwijs leren

Gepubliceerd op 1 jun. 2021 door Alex ten Klei

‘Op de middelbare school gaf ik, in de zomervakanties en de weekenden, zeillessen aan kinderen. Dat heb ik ruim 10 jaar gedaan. Uiteindelijk volgde ik ook de instructeursopleiding en gaf ik les aan de instructeurs zelf. Vervolgens opende ik mijn eerste kitesurfschool, waarbij de activiteiten op het strand al snel uitgebreid werden. Dat ging van strandzeilen tot vliegeren en alles daartussen. Het gemak waarmee kinderen leren als ze lol hebben is me áltijd bij gebleven. En juist dat echte plezier is nog elke dag de drijfveer binnen mijn huidige ondernemerschap.’ Aan het woord is Alex ten Klei, eigenaar van Catalyst Netherlands - Windshift.

Spelenderwijs leren voorop

‘Ook in ons huidige aanbod staat plezier hebben en spelenderwijs leren voorop. Al is het hebben van lol alleen niet meer het hoofddoel. We zijn het meer in een combinatie gaan zoeken door spelvormen aan te bieden waarbij mensen vaardigheden trainen die ze ook hun werk kunnen gebruiken’, aldus Alex. ‘En in hun privéleven uiteraard. Het gaat dan over goed kunnen communiceren, het vergroten van je probleemoplossend vermogen en (nog) beter samenwerken. Maar ook over hoe je je kwetsbaar op kunt stellen zodat je samen tot het meest optimale resultaat komt.’

Van buiten naar binnen en van live naar online

‘Terugkijkend valt alles wel op zijn plek: zo komt mijn opleiding bedrijfskunde bijvoorbeeld goed van pas. Ik heb al bij veel bedrijven in de keuken kunnen kijken waardoor ik begrijp waar behoeftes en uitdagingen liggen. En Catalyst blijft in ontwikkeling: waar we eerst de slag maakten van activiteiten op het strand naar aanvullende activiteiten binnen, hebben we de afgelopen periode, als gevolg van het coronavirus, de slag gemaakt van live naar online.’

‘Inmiddels zetten we onze activiteiten anders en diepgaander in dan puur voor de lol. De beleving is veranderd van een dagje uit voor het personeel tegen de zomervakantie of aan het eind van het jaar, naar een investering in je mensen die merkbaar is op de werkvloer. Dat beloningsgevoel zit er overigens nog altijd, maar het is zóveel meer dan dat.’

‘Wat we destijds boden aan de kinderen op zeilschool bevat het aanbod, kijkend naar het positieve karakter ervan, in basis nog steeds. Maar dan een versie 3.0 waardoor elke collega die deelneemt met vernieuwde energie terugkeert naar zijn werkplek. En daar krijg ik op mijn beurt, samen met mijn team, dan weer bergen energie van’, besluit Alex.

Ook gericht en met plezier werken aan vaardigheden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze activiteiten zijn meer dan alleen een welkome break tijdens een meeting, congres of conferentie. Ze bieden een kans om gericht te werken aan vaardigheden zoals communicatie, samenwerken, problemen oplossen, creativiteit of om de kernwaarden van jullie organisatie te omarmen. Een activiteit wordt zo een gerichte tool om jullie team of organisatie beter te laten functioneren. Op die manier wordt het meer dan een leuke break of een beloning voor een goed jaar.

Moraal van het verhaal? Een teambuildingactiviteit is een investering in jullie toekomstige resultaat. Benieuwd? We horen graag van je en kijken uit naar je bericht.

Alex ten Klei

Chief Play Officer

Growing teams and develop skills with gamification and team building solutions

Alle Artikelen

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Leestip