Van gericht leadership naar ontwikkeling voor iedereen

Mag iedereen binnen jouw organisatie zich écht ontwikkelen?

Gepubliceerd op 13 okt. 2022 door Alex ten Klei

In ons vorige blog hebben we geschreven over het belang van werken aan human skills binnen je organisatie. Misschien is het artikel je opgevallen en ben je al actief met dit onderwerp aan de slag gegaan. Of je hebt het nog wat voor je uitgeschoven omdat je werkdag al zo vol is. Begrijpelijk, maar toch hopen we dat je met dit belangrijke onderwerp start, want het zal je héle organisatie goed doen.

Van gericht leadership naar ontwikkeling voor iedereen

Zo zien we dat veel bedrijven nogal wat leadershipprogramma’s hebben, met als doel het toptalent binnen een organisatie te ontwikkelen. Maar daarmee geef je ook een signaal af aan de rest van de collega’s, waar, juist op dat belangrijk ontwikkelvlak, minder aandacht aan besteed wordt. Ook dat gegeven hangt nauw samen met human skills: je wilt immers voor iedereen een dergelijk programma aanbieden zodat je het signaal afgeeft dat iedereen binnen de organisatie even belangrijk gevonden wordt. Daarmee bied je dus niet alleen een programma aan een select gezelschap binnen je bedrijf aan, maar aan álle collega’s. Zij voelen zich op hun beurt meer gewaardeerd en dat zie je op veel vlakken terug.

Meer werkplezier, lager ziekteverzuim

Bedrijven die dit goed op orde hebben verhogen hun kennis structureel en ervaren een lager ziekteverzuim, meer werkplezier, minder verloop en een hogere productiviteit. Een van de manieren om iedereen binnen de organisatie te laten ontwikkelen is door de human skills aan te pakken. Wanneer je dit goed doet ervaren mensen meer zelfvertrouwen binnen een rol, durven ze fouten te maken en ontstaat er meer openheid en synergie. Dit bereik je onder meer door gerichte teambuildingactiviteiten te organiseren waarbij je binnen een veilige omgeving leert om human skills verder te ontwikkelen.

Bij Catalyst Nederland zijn we al ruim 16 jaar gefascineerd door leren. En dan met name spelenderwijs leren. In de huidige economie ben je continu bezig om jezelf te ontwikkelen. Er wordt veel van je gevraagd en de toekomstige skills zijn anders dan wat er vandaag nodig is om je functie goed uit te voeren. Ben je benieuwd naar hoe we jou en je collega verder kunnen helpen op dit vlak? Bekijk dan onze website óf neem rechtstreeks contact op. Er is, althans wat ons betreft, niets mooier dan ontwikkeling en groei. Wat vind jij van deze onderwerpen?

Alex ten Klei

Chief Play Officer

Growing teams and develop skills with gamification and team building solutions

Alle Artikelen

Leestip