Maatschappelijke verantwoordelijkheid met impact

Dankzij het Lifetime Partnership van Catalyst Nederland met het Global Giving Initiative, Buy1GIVE1 (of B1G1), kunnen we een echt verschil maken voor mensen die het nodig hebben. B1G1 is een sociale onderneming en non-profit organisatie met als missie het creëren van een wereld vol geven.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen (UN Sustainable Development Goals)

In 2015 hebben alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen voor vrede en welvaart voor mens en planeer, nu en in de toekomst. Aan de basis van deze resolutie 'Transforming our World: The 2030 Agenda for Sustainable Development' liggen de 17 Sustainable Development Goals (SDG's).

De SDG's zijn voor alle landen in een wereldwijd partnership een dringende oproep tot actie. Ze erkennen dat het beëindigen van armoede en andere achterstanden hand in hand moeten gaan met strategieën die de gezondheid en het onderwijs verbeteren, ongelijkheid verminderen en economische groei stimuleren – en dat alles terwijl ze de klimaatverandering aanpakken en werken aan het behoud van onze oceanen en bossen.

De SDG's worden in Nederland gebruikt als basis voor het ontwikkelingsbeleid.

Onze Bijdrage aan SDGs

Bij Catalyst is het onze missie om bedrijven en particulieren positief te beïnvloeden via teambuilding. We gaan alleen nog een stap verder. Voor iedere deelnemer aan onze activiteiten doneren we aan een project van B1G1. Hiermee laten we zien dat iedereen impact heeft op het leven van iemand anders door simpelweg mee te doen.

B1G1 koppelt elke gift en impact aan de SDG's van de Verenigde Naties. Dus voor iedere deelnemer draag je rechtstreeks bij aan de 17 SDG's die helpen bij het beëindigen van armoede, het bestrijden van ongelijkheid en onrechtvaardigheid en het aanpakken van klimaatverandering tegen 2030.

giving with B1G1

Bedrijven zijn vandaag de dag de grootste kracht in onze wereld

Deel uitmaken van B1G1 betekent dat we deel uitmaken van de beweging waarin bedrijven samenkomen om de wereld te veranderen. Door onze giften te koppelen aan de SDG's, hebben we een zinvolle manier om onze bijdrage aan de SDG's te volgen. We gebruiken dit als een middel om ons te leiden en te inspireren en om ons bedrijf op een positieve manier te laten groeien. Al onze interne doelen zijn direct gekoppeld aan projecten van B1G1 en daarmee aan de SDG's.

access to clean water

B1G1 – Een uniek schenkmodel

We raden iedereen aan om zich eens verder te verdiepen in B1G1 . In tegenstelling tot conventionele goede doelen, helpt B1G1 kleine en middelgrote bedrijven om meer sociale impact te bereiken door het geven een onderdeel te maken van hun dagelijkse bedrijfsactiviteiten. Geven is hiermee niet een enkele, al dan niet periodieke, transactie maar het is een wezenlijk onderdeel van het dagelijkse werk.

UN Sustainable Development Goals

De deugdzame Cirkel

Voor ons bij Catalyst is het een bijzondere ‘deugdzame cirkel’: een geweldig spelontwerp, grote impact op alle deelnemers en hun bedrijven, geweldige dingen doen; samen met jou.

Onze Impact op de SDG's

B1G1 SDG


B1G1 SDG


B1G1 SDG


B1G1 SDG


B1G1 SDG


B1G1 SDG


B1G1 SDG


B1G1 SDG