Leadership Stories

Een spel over leiderschap dat aanzet tot denken

3 - 8 uren
Binnen
Competitief / Samenwerkend
18 - Onbeperkt

Programmaoverzicht

'Leadership Stories' is een spel over leiderschap. Het is een onderhoudend hulpmiddel met het doel om te leren, waarbij deelnemers hun kennis kunnen bevorderen en met hun leiderschapsvaardigheden kunnen oefenen, door het overwinnen van verschillende zakelijke uitdagingen - de zogenaamde 'Leadership Stories'. Ze leggen deze leerweg samen met een game-personage af dat aan het begin van het spel aan hen toegewezen is. Het doel is om in elk verhaal de beste beslissing te nemen en punten te verdienen. Ze kunnen de reis maken samen met Valerio 'de dappere', Clementine 'de milde en barmhartige', Alessandro 'de verdediger van de mens', Dima 'de kracht van het volk', Pierre 'de steen', of Carla 'de sterke en almachtige'. De 'Urgente Ommekeer', de 'Omzet-Nachtmerrie', de 'Toren van Babel' en de 'Wind van Verandering' zijn slechts enkele van de 12 beschikbare Leiderschapsuitdagingen waarmee deelnemers tijdens het spel te maken krijgen. Om de meest geschikte actie te kunnen ondernemen, zullen deelnemers over elk afzonderlijkverhaal goed moeten nadenken, de context visualiseren, tussen de regels door lezen en hun ervaring moeten gebruiken om de voors en tegens af te wegen. In 'Leadership Stories' volgen de zakelijke uitdagingen elkaar steeds op, moeten belangrijke zaken snel & goed worden afgehandeld en wordt u bekeken door andere mensen die er het beste van hopen... De klok tikt! Bent u klaar om te spelen?

Leerresultaten

Door te experimenteren met verschillende realistische, werkgerelateerde uitdagingen, krijgen deelnemers de kans om zich bewust te worden van hun stijl en de impact daarvan op de sfeer binnen hun team en de zakelijke resultaten. Ze zullen het belang gaan herkennen van het toepassen van verschillende benaderingen, om op die manier mensen te inspireren, te betrekken en te motiveren. De deelnemers leren daarnaast hoe ze per situatie de beste aanpak kunnen kiezen en stellen vast op welk gebied ze zich nog verder kunnen ontwikkelen. ‘Leadership Stories’ is een spel dat geschikt is voor iedereen die in een zakelijke omgeving werkt en die een leiderschapsfunctie heeft, of die wil verwerven. Daarnaast krijgen deelnemers door de gesprekken die ontstaan en het zeer interactieve karakter van het spel een beter idee van hun huidige niveau, en krijgen ze de mogelijkheid om te oefenen met vaardigheden als communicatie, samenwerking, actief luisteren, overtuigen en overleggen.

Team Assessment Tool Logo

Beoordelingstool voor Teams

Dit product is zeer geschikt voor een begeleide debriefing van een evenement. Om het leerresultaat te vergroten en de activiteit nóg zinvoller te maken, sluit u uw activiteit af met onze unieke, speciaal ontworpen app. Met een op maat gemaakte debriefing van onze Beoordelingstool voor Teams zorgt u ervoor dat uw teambuilding-evenement blijvend resultaat en kwantificeerbaar rendement zal opleveren, en dat de teamcohesie, individuele persoonlijke groei, ontwikkeling van vaardigheden en uiteindelijk ook de prestaties worden bevorderd. Meer informatie

Offerte Aanvraag