Leadership Stories

Experimenteer met verschillende manieren van leidinggeven in uiteenlopende situaties

3 - 8 uren
Binnen
Competitief / Samenwerkend
18 - Onbeperkt

Programmaoverzicht

‘Leadership Stories' is meer dan slechts een spel; het is een dynamisch leermiddel ontworpen om via gamification leiderschapsvaardigheden te oefenen. In dit spel navigeren deelnemers door een reeks boeiende scenario’s, bekend als de 'Leadership Stories', waarbij ze cruciale beslissingen moeten nemen.

Bij aanvang van het spel krijgt elke speler een uniek game-personage toegewezen, zoals Valerio 'de dappere', Clementine 'de milde en barmhartige', of Alessandro 'de verdediger van de mens'. Deze karakters begeleiden de spelers op hun reis door diverse leiderschapsproeven zoals de 'Urgente Ommekeer', de 'Omzet-Nachtmerrie', de 'Toren van Babel', en de 'Wind van Verandering'—elk een metafoor voor alledaagse bedrijfsdilemma's.

Deelnemers moeten diep nadenken over elk scenario, de context visualiseren, duidelijke signalen oppikken en hun ervaring gebruiken om de beste actie te bepalen. 'Leadership Stories' vereist dat je snel handelt en effectief beslissingen neemt terwijl de klok tikt en je medespelers met hoge verwachtingen toekijken .

Ben je klaar om je leiderschapspotentieel te testen en je vaardigheden aan te scherpen in deze interactieve setting? 'Leadership Stories' wacht op je. De uitdagingen stapelen zich op; laat zien dat jij de leider bent die iedereen verwacht dat je bent.

Leerresultaten

Door realistische, werkgerelateerde uitdagingen aan te gaan in 'Leadership Stories', krijgen deelnemers inzicht in hun leiderschapsstijl en de impact daarvan op zowel de teamdynamiek als de zakelijke resultaten. Dit helpt hen het belang te zien van het toepassen van diverse benaderingen om mensen te inspireren, betrekken en motiveren. Bovendien leren ze om voor elke situatie de meest effectieve strategie te kiezen en identificeren ze gebieden waarop ze zich verder kunnen ontwikkelen.

'Leadership Stories' is ideaal voor iedereen die in een zakelijke omgeving werkt. Het spel bevordert door zijn interactieve aard niet alleen het bewustzijn van iemands huidige vaardigheden, maar biedt ook volop kansen om essentiële vaardigheden zoals communicatie, samenwerking, actief luisteren, overtuigen en overleggen te oefenen.

Related Testimonial

Leadership Stories heeft de samenwerking en communicatie binnen het team verbeterd. Het bood een geweldige gelegenheid om te discussiëren over en dieper in te gaan op het belang van het kiezen van de juiste stijl en aanpak voor elke unieke situatie. Het was een dynamische combinatie van energie en humor, die zorgde voor een positieve sfeer en die het leerproces bevorderde.

Katerina Xiraki
Hoofd van LegaL & HR, SRS Group of Companies

Offerte Aanvraag