Weet jij wat je nodig hebt in de chaos van online activiteiten voor je team?

Weet jij wat je nodig hebt uit het grote aanbod van online activiteiten voor je team?

Gepubliceerd op 16 jun. 2021 door Alex ten Klei

Even iets leuks bedenken voor je team is misschien niet zo moeilijk, ook niet als dit online plaatsvindt. Een pubquiz of een online bingo is nogal eens in elkaar gezet. Maar wat kies je als voor meer diepgang wilt gaan? Bijvoorbeeld omdat je na de intensieve coronaperiode meer verbinding wilt bewerkstellingen in je team? Want dat is bij veel bedrijven hard nodig vandaag de dag. Mensen hebben tijden achter schermen gezeten en misten de koffiekamergesprekken. De meetings die er waren gingen al snel over de inhoud en niet zozeer over het maken van contact. Hoe vind je in het grote aanbod de juiste activiteit voor jouw team? Hoe pak je dat aan nu fysiek nog niet alles mogelijk is, maar je niet wilt wachten toch iedereen elkaar ontmoet? Een online activiteit kan dan een prima start zijn. Ook voor bedrijven met een internationaal karakter waarvan de collega's elkaar niet 'zomaar' even kunnen ontmoeten.

Start met het doel

Wat je vaak ziet is dat de eerste stap nogal eens wordt overgeslagen. En dat is dat je, vanuit je rol als hr-collega, écht gaat kijken naar wat je wilt dat de opbrengst van een teambuildingsactiviteit is voor de collega's en dús het bedrijf. Dat is ook meteen de eerste vraag die ik stel als ik een aanvraag krijg: wat wil je bereiken met de activiteit die je organiseert? Als dat het sluitstuk is na een lange dag dan is een quiz of bingo online wellicht prima. Maar als je meer wilt dan alleen maar fun, dan wordt het verhaal anders. Vaak wil men opnieuw verbinding maken tussen de collega's onderling. Mijn advies is dan ook om samen met een aantal collega's uit verschillende niveaus van de organisatie, te bespreken wat het doel is.

Verbinding online: kan dat wel?

Dan reist natuurlijk de vraag in hoeverre je verbinding kunt maken door inzet van een online activiteit voor je collega's. Want we kennen allemaal dat vermoeide gevoel na een dag vol Teams-meetings. Mijn antwoord is heel helder: ja, dat kan zeker. Want de gemiddelde Teams-meeting bestaat uit statusupdates en het uitwisselen van informatie. Een online teambuildingsactiviteit voor je team betekent juist op een speelse manier oefenen van vaardigheden die je ook in je dagelijkse werk nodig hebt. Teambuilding wordt hiermee een investering in de deelnemers en draagt bij aan de doelstelling van de meeting, congres of conferentie. Op onze website vind je verschillende voorbeelden van teambuildingsactiviteiten en informatie over vaardigheden waar effectieve teams over beschikken. Via de klantverhalen kun je lezen hoe anderen onze activiteiten ervaren hebben. Via effectieve spelvormen, business games en gamification dragen we op een positieve manier bij aan de cultuur van een bedrijf. Onze spelvormen motiveren, inspireren en dagen deelnemers uit zodat teambuilding niet alleen een beloning is, maar ook een investering in effectieve teams en daarmee in toekomstig resultaat. Door op die manier het contact met elkaar aan te gaan ontstaat er opnieuw verbinding. En dat is een fantástisch gegeven in een tijd waarin afstand houden en hybride werkvormen de boventoon hebben gevoerd.

Over het netwerk

Het Catalyst netwerk is de grootste in zijn soort. De ruim 40 aangesloten team building organisaties zijn samen actief in meer dan 70 landen. Dit geeft ons toegang tot een ongekende hoeveelheid kennis en een uitgebreid portfolio van meer dan 140 verschillende teambuilding concepten. Het kán niet anders dan dat daar een concept voor je bij zit. We praten er heel graag met je over verder. Neem bij interesse contact met ons op via 023 8449260 of stuur een bericht naar info@catalystteambuilding.nl.

Alex ten Klei

Chief Play Officer

Growing teams and develop skills with gamification and team building solutions

Alle Artikelen

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Leestip