Leiderschapstraining

Creëer een overtuigende visie, communiceer deze effectief en verkrijg toewijding van de betrokkenen.

Leiderschap houdt in dat je een overtuigende visie creëert, deze visie effectief overbrengt en mensen helpt die te begrijpen en zich eraan te verbinden. Leidinggevenden inspireren en leiden zichzelf en anderen in de richting van succes. Om dit te kunnen doen, moeten leidinggevenden oprecht geloven in hun missie en weten wat er nodig is om deze te volbrengen. Ze zijn toekomstgericht en houden hun doelstellingen voor ogen. Leidinggevenden zijn het voorbeeld van congruentie. Ze doen wat ze zeggen. In de ogen van anderen laten goede leidinggevenden zich het grootste deel van de tijd van hun beste kant zien. Ze vormen een sterke band met de mensen in hun team. Ze begrijpen de mensen in hun team en zijn daarom in staat veel te vragen van de juiste mensen en hen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Mensen reageren positief op een leidinggevende in wie ze geloven, die hen betrokken houdt en duidelijk maakt wat er precies van ze wordt verwacht.

Leiderschapsvaardigheden zijn niet aangeboren, maar worden aangeleerd. Vandaar dat het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden essentieel is voor de levenscyclus van een bedrijf. Succesvolle bedrijven zien die noodzaak in en stimuleren leiderschap dan ook als onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Dit is één van de manieren om ervoor te zorgen dat veel mensen binnen een bedrijf voortdurend praktische leiderschapservaring opdoen. Teambuilding en ervaringsleren spelen beide een belangrijke rol in een goed en continu leiderschapstraining-programma.

Onze diverse programma’s voor ervaringsleren belichten de belangrijkste leiderschapsvaardigheden op een aangename en informele wijze. Leidinggevenden vanuit alle lagen van het bedrijf ontwikkelen en verbeteren vaardigheden die zij kunnen toepassen in alledaagse situaties om zo het beste uit hun teams te halen. Teambuilding-programma’s hebben nog een andere essentiële functie voor leidinggevenden. Ze bieden namelijk een goede gelegenheid voor leidinggevenden om een ontspannen sociale dynamiek te bewerkstelligen, eens iets anders te doen met de groep, betrokken te raken en hun passie te delen. En, belangrijker nog, om als mens te worden gezien – als iemand met wie je een band kunt opbouwen.

Bekijk ook onderstaande selectie gerelateerde programma's.
Hulp nodig bij het maken van de keuze? Zoek je iets anders?

Neem Contact Op

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Aanverwante case studies