engagement

Hoe teambuilding met focus leiderschap het moreel van uw medewerkers kunt beïnvloeden

Gepubliceerd op 10 feb. 2020 door Jonathan Hazley

Als manager zult u op enig moment wellicht ervaren hebben dat het moreel op de werkvloer verslechterde en de productiviteit daalde, en dat dat uw zaken negatief beïnvloedde. Een belangrijke taak van het management is goed leiderschap. Goed leiderschap kan namelijk helpen om de efficiëntie te maximaliseren en bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Het moreel onder werknemers kan van grote invloed zijn op de bedrijfsproductiviteit en de kwaliteit van het geleverde werk. Een leidinggevende zal hier dus aandacht aan moeten besteden. Met name teambuilding activiteiten met oefeningen die gericht zijn op leiderschap zijn perfect om het moreel op de werkplek te verbeteren. Laten we kijken welke invloed het moreel van uw medewerkers heeft op hun werk, en welke activiteiten voor uw medewerkers nuttig kunnen zijn.

Waarom leiderschap zo belangrijk is in het bedrijfsleven

De leidinggevenden in een bedrijf zorgen er meestal voor dat de andere werknemers actief blijven. Het tonen van leiderschap kan helpen om de arbeidsproductiviteit in een werkomgeving te verhogen en de bedrijfsdoelstellingen te bereiken, terwijl het omgekeerde een bedrijf op de lange termijn zal schaden. Het is belangrijk dat een leidinggevende communiceert met zijn medewerkers en ze motiveert, zodat zij toegewijd blijven en gemotiveerd om de doelstellingen van de organisatie te behalen.

Er zijn veel verschillende en effectieve manieren om goed leiderschap op de werkvloer te realiseren. Veel bedrijven beoordelen de leiderschapskwaliteiten van hun managers op basis van hun niveau van striktheid en rechtvaardigheid, maar dit zegt niets over welke manager het effectiefst is. Kijk in plaats daarvan naar de mate waarin iedere manager voldoet aan de doelstellingen. Zo kunt u vaststellen welke leidinggevende zijn team het meest inspireert.

Escape the mob collaborative team building

Heeft een laag werknemersmoreel invloed op uw bedrijf?

Werkplekmoreel gaat over de emoties, houding, mate van tevredenheid en de algemene verwachting die medewerkers hebben wanneer ze op hun werkplek zijn. Dit is van essentieel belang voor de organisatiecultuur, aangezien een positieve, collectieve houding kan zorgen voor een betere werkomgeving, zowel voor leidinggevenden als voor werknemers.

Het moreel van uw medewerkers moet niet worden onderschat, aangezien het een groot effect heeft op zowel uw werknemers als op het bedrijf. Het moreel is van directe invloed op het welzijn van de werknemer, de efficiëntie en de kwaliteit van het geleverde werk. Hoe beter het moreel van uw personeel is, des te productiever zij zullen zijn in hun werk. Het zorgt ervoor dat ze met meer vertrouwen betere resultaten zullen leveren. Bovendien zal een medewerker met een hoger moreel ook loyaler zijn aan het bedrijf.

Als u het leiderschap op de werkvloer wilt verbeteren, dan kunt u het beste beginnen met teambuilding activiteiten voor uw medewerkers.

Knowing me Knowing You

Hoe teambuilding het werknemersmoreel kan verbeteren

Teambuilding is de laatste tien jaar steeds populairder geworden. Het brengt mensen samen, omdat het aanzet tot samenwerking en teamwerk. Dit soort oefeningen zet mensen in een ander licht, in een leuke en onderhoudende sfeer. Met teambuilding activiteiten bereik je resultaat en het zorgt ervoor dat uw medewerkers kunnen bouwen aan belangrijke vaardigheden zoals communiceren en het oplossen van problemen en conflicten.

Door het toepassen van teambuilding oefeningen in uw bedrijf, zult u zien dat het werknemersmoreel gestaag zal verbeteren. Zoals eerder vermeld, brengt dit soort oefeningen werknemers samen; sommige medewerkers hebben misschien nog niet genoeg gelegenheid gehad om elkaar te leren kennen. Teambuilding bijeenkomsten zorgen voor sociale interactie, en stimuleren medewerkers om als een team te werken en elkaar op persoonlijk vlak beter te leren begrijpen. Het opbouwen van relaties verbetert het welzijn van uw medewerkers en zorgt voor een fijne werkomgeving. Bovendien krijgt uw personeel even de kans om te ontspannen, lopende projecten los te laten en het hoofd leeg te maken. Werkstress is namelijk een van de factoren die een negatieve invloed kan hebben op het moreel op de werkvloer.

Escape the Maze collaborative team building

Lees verder voor een aantal voorbeelden van leiderschaps-teambuilding activiteiten die je zou kunnen organiseren om het werknemersmoreel te verhogen:

Soorten Leiderschaps-teambuilding activiteiten

Wij bieden een verscheidenheid aan kantoorspellen en ijsbrekers, om de spanning tussen managers en werknemers te doorbreken. Knowing Me Knowing You is een luchtige ijsbreker die maximaal een uur duurt en waarbij teamgenoten worden gestimuleerd om te netwerken en relaties op te bouwen, door middel van het vinden van onderlinge raakvlakken.

Voor het werken aan en verbeteren van leiderschapsvaardigheden kunt u gaan voor onze teambuilding spellen Escape the Maze en Beat the Box. Deze spellen tillen leiderschaps-teambuilding naar een hoger niveau.

In Escape the Maze navigeren teams door de echte wereld en moeten ze proberen te ontsnappen aan de virtuele doolhof op hun tablet. Teamwork en communicatie zijn cruciaal, maar zonder een enthousiaste en charismatische leider kunnen de teams zomaar een verkeerde richting inslaan en een afslag nemen die negatieve gevolgen kan hebben voor het team...

Beat the Box is een andere gezamenlijke teambuilding activiteit, waarbij groepen van medewerkers zowel individueel als met elkaar moeten proberen om in het midden te komen van een fascinerende afgesloten metalen doos. De teams moeten tegen de klok in werken en op een effectieve manier informatie delen, waarbij ze eigen verantwoordelijkheid nemen en efficiënte conflictoplossing verkennen.

Bent u op zoek naar teambuilding activiteiten voor uw werknemers om leiderschapsvaardigheden te verwerven en te vergroten? Bij Catalyst Team Building hebben we tal van verschillende activiteiten en teambuilding spellen - van het oplossen van problemen onder druk tot het verbeteren van de samenwerkingscultuur.

Ontdek ons aanbod van teambuilding activiteiten hier, of neem contact op met ons vriendelijke team. Zij helpen u graag met het samenstellen van de perfecte teambuilding activiteit voor uw personeel.


Jonathan Hazley

Algemeen directeur bij Team Challenge Company

Gepassioneerd over het creëren, ontwerpen en leveren van unieke teambuilding programma's voor bedrijven in het hele Verenigd Koninkrijk.

Alle Artikelen

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Leestip

Leestip