Knowing Me Knowing You - Werk Stijlen

Collaboratief onderzoek naar werkstijlen

1 - 2 uren
Binnen en buiten
Samenwerkend
12 - Onbeperkt

Programmaoverzicht

Work Styles begint met het vragen aan deelnemers om over hun eigen werkstijl na te denken en hun voorkeuren over een aantal opgegeven onderwerpen te noteren. Vervolgens leren ze hun collega's proactief kennen door in de ruimte te netwerken en uit te zoeken of en hoe anderen met hun eigen stijl matchen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk matches te vinden. Nadat de groep van energie is voorzien is het tijd om teams te vormen met vergelijkbare werkstijlen.

De groepen bediscussiëren en definiëren de eigenschappen van hun favoriete werkstijlen. Vervolgens voeren ze een teamactiviteit uit. Daarna vormen ze teams met zoveel mogelijk verschillende werkstijlen en voeren een activiteit uit die vergelijkbaar is met de vorige. Een groepsfacilitator leidt vervolgens een groepsdiscussie en onderzoekt waarom het productief is om een scala aan werkstijlen binnen een team te hebben, maar ook waarom dit misschien niet effectief is als er weinig waardering is voor de verschillende manieren waarop de ander werkt.

Leerresultaten

Uit onderzoek blijkt dat de effectiefste teams bestaan uit mensen met verschillende werkstijlen. Deze verschillen kunnen echter conflicten veroorzaken als ze niet worden geapprecieerd. Als ze wel begrepen, gewaardeerd en omarmd worden, leiden ze tot effectievere innovatie en ideeënvorming

Knowing Me Knowing You - Work Styles is een teambuilding activiteit die speciaal ontworpen is om deelnemers te helpen elkaar te begrijpen. Ook leren ze inzien hoe zowel mensen met vergelijkbare als verschillende werkstijlen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de productiviteit van het team. Het geeft de deelnemers de gelegenheid om de ontdekken hoe ze zelf gewoonlijk werken.

Related Testimonial

Dit is de beste oefening om de werkstijlen in een groep te ontdekken en te doorgronden. Het slimme informele formaat overstijgt de traditionele formele persoonlijkheidstesten. Een aanrader.

URREA

Offerte Aanvraag