Robot Revolution

Bouw een robot en laat deze een serie opdrachten uitvoeren

1 - 3 uren
Binnen
Samenwerkend
6 - Onbeperkt

Programmaoverzicht

In 'Robot Revolution' gaan teams aan de slag om een robot te bouwen en een track waar de robot een aantal taken op moet uitvoeren. Via een tablet volgen de teams een stap-voor-stapinstructie om de robot te bouwen en de connectors op de juiste plekken te verbinden zodat je de robot kunt besturen.

Tegelijkertijd gaat een deel van het team aan de slag om de track te bouwen aan de hand van een voorbeeld dat in de kluis staat. Ieder team heeft 10 toegangspassen om de kluis te bezoeken en zo een replica van de track te kunnen bouwen. Let op, in de kluis mag je geen aantekeningen of foto’s maken. Het komt dus neer op het collectieve geheugen of jullie slagen of niet.

De climax van dit evenement is de grote finale, een energieke en competitieve showcase waarin elk team hun robot in actie laat zien. Deze finale verandert in een opwindend spektakel van techniek en teamwerk, waarbij de kracht van innovatie en samenwerking centraal staat.

Leerresultaten

Het bouwen van een robot in 'Robot Revolution' vormt een boeiend en verrijkend proces dat teamleden de kans geeft om hun creativiteit en praktische vaardigheden te bundelen. Deze activiteit stimuleert niet alleen samenwerking, maar maakt het bouwproces zelf ook tot een leuke en interactieve ervaring.

De keuze voor de taken die de robot zal uitvoeren, wordt bepaald door gezamenlijk besluiten te nemen en effectief te communiceren binnen het team. Het managen van de taken, zoals het creëren van een nauwkeurig testparcours en het programmeren van specifieke bewegingen, vereist sterke delegatie en een efficiënt beheer van middelen. Hierbij komen de individuele sterktes van elk teamlid goed tot hun recht.

Belangrijk is de consistente focus en aandacht voor detail in de afzonderlijke taken, terwijl de teams ook de projectdoelen niet uit het oog verliezen. Het voorkomen van een silo-mentaliteit is essentieel om te zorgen dat alle inspanningen bijdragen aan het gemeenschappelijke doel van het project.

Related Testimonial

Wat is Robot Revolution een boeiende nieuwe belevenis. Wat hebben we veel plezier beleefd en wat hebben we veel geleerd. We vertrokken als echte experts!

Samancor Chrome

Offerte Aanvraag