Robot Revolution

Bouw werkende robots en programmeer ze om een reeks uitdagingen aan te gaan

1 - 3 uren
Binnen
Samenwerkend
6 - Onbeperkt

Programmaoverzicht

Teams vertegenwoordigen een groep onderzoekswetenschappers die belast zijn met het bouwen en programmeren van een robot. Deze robot zal de basis vormen voor een nieuwe standaard voor COBOTS (Cobots zijn robots die ontwikkeld zijn om op een werkplek fysiek samen te werken met mensen. Dit in tegenstelling tot andere robots die ontworpen zijn om autonoom of onder beperkte begeleiding te werken). Teams strijden met voor de prestigieuze ROBEL-prijs voor technologie.

Teams gaan creatief aan de slag met het bouwen van hun Robots. Ze volgen de eenvoudige stap-voor-stap 3D, 360° instructies op in de Robot App die in het Robot Revolution team pakket zit. Ze gebruiken het "Blockly" coderingsmenu om hun creatie tot leven te brengen. Elk team selecteert uit een groot aantal beschikbare robotacties. Ze kiezen iets wat ze binnen het tijdsbestek kunnen bereiken en dat voldoet aan de gewenste resultaten. De grote finale is een energieke, competitieve uitdaging die een energiek en opzwepend spektakel oplevert.

Leerresultaten

Het bouwen van de robot is een boeiend en verrijkend leerproces. Teamleden vinden het leuk om in dit creatieve, praktische proces samen te werken.

Beslissingen over de taken die de robot zal uitvoeren worden genomen op basis van gezamenlijke besluitvorming vaardigheden en effectieve communicatie. Het managen van de verschillende taken om een nauwkeurig testparcours te creëren en specifieke bewegingen te programmeren, vereist een effectieve delegatie en middelenbeheer. Individuele sterktes komen tot hun recht als de fundamenten van de teamdynamiek worden uitgedaagd tijdens de deelname aan deze ervaringsgerichte leeractiviteit.

Het is belangrijk om een consistente focus met aandacht voor detail op de aangewezen taken toe te passen. Daarbij moet de aandacht wel gericht blijven op de algemene doelstellingen van het project en een silo-mentaliteit moet voorkomen worden.

Related Testimonial

Wat is Robot Revolution een boeiende nieuwe belevenis. Wat hebben we veel plezier beleefd en wat hebben we veel geleerd. We vertrokken als echte experts!

Samancor Chrome

Offerte Aanvraag