Samenwerken

De bewuste keuze om relevante informatie en middelen uit te wisselen om elkaar de helpen.

three people cooperating to create a dragons head in Catalyst teambuilding activity Dragons Squad

Samenwerking is belangrijk in netwerken waar individuen relevante informatie en middelen uitwisselen om, liever dan een gemeenschappelijk doel te bereiken, elkaars doelen ondersteunen. Iets nieuws wordt misschien bereikt als een resultaat maar het komt voort uit het individu, niet uit een collectieve teamprestatie.

Samenwerking is het delen van informatie en middelen als het werk tussen personen is verdeeld zodat iedere persoon verantwoordelijk is voor het oplossen van een bepaald aspect van de overkoepelende zoektocht. In een teamsituatie waar individuen afzonderlijke taken uitvoeren is samenwerking de keuze om relevante informatie en middelen uit te wisselen met als doel elkaar te helpen. Als er vele teams aan afzonderlijke taken werken naar een overkoepelende zoektocht toe, kunnen team ervoor kiezen ideeën en materialen te delen om een ander team te helpen hun taak te voltooien.

Teambuilding activiteiten creëren een gunstige omgeving zodat mensen de sterke punten van hun eigen collega's realiseren en begrijpen. Ervaringsgerichte leerspellen simuleren samenwerkingsscenario's waarin alle leden van een team hun eigen kracht moeten kennen en moeten participeren in een leuke en ontspannende situatie. Dientengevolge zeggen deelnemers dat ze tot ver in de toekomst over de teambuildingservaring reflecteren als ze op hun werk in een echt project moeten samenwerken.

Bekijk ook onderstaande selectie gerelateerde programma's.
Hulp nodig bij het maken van de keuze? Zoek je iets anders?

Neem Contact Op

Aanverwante case studies