top 5

Top 5 outdoor events

Gepubliceerd op 16 mei 2023 door Alex ten Klei

Maak je wel eens een wandeling met je collega’s tijdens de lunch? Je weet dan vast hoe heerlijk het is om in het voorjaar tijdens je werk even naar buiten te gaan om frisse lucht op te snuiven. Een warm voorjaarszonnetje terwijl je twijfelt of je wel of geen jas nodig hebt, maakt het helemaal af.

Een wandeling in de buitenlucht zorgt vaak voor andere gesprekken dan dat je binnen op kantoor hebt. De omgeving geeft inspiratie en maakt ruimte voor verbinding en connectie.

Dat effect van samen in de buitenlucht zijn kan je ook gebruiken tijdens een teambuilding activiteit. Het versterkt en versnelt de ideale situatie van een veilige en speelse omgeving die we willen creëren zodat deelnemers open staan om nieuwe ervaringen op te doen en om te leren.

Dit is onze top 5 van outdoor activiteiten

Nummer 1: Go Team

Een ideale manier om een stad of locatie te ervaren is tijdens ons Go Team programma. Teams gaan met een tablet en rugzak op pad langs allerlei vooraf uitgezette virtuele checkpoints. Deze checkpoints kunnen ze zo inrichten dat de Go Team ook een speelse reis wordt langs jullie kernwaarden.

Nummer 2: Flat out Formula 1

Bouw en race jouw eigen Formule 1 wagen. Ieder team krijgt de uitdagende opdracht om aan de hand van basis materialen en een aantal bouwtekeningen een volledige Formule 1 wagen te bouwen. Een ideale oefening in project management. Na afloop wordt een race gehouden om het meest efficiënte team te kronen.

Nummer 3: Quickfire

Een terras of buiten ruimte met tafels en stoelen is ideaal voor onze Quickfire. Ieder team kan met behulp van een tablet allerlei originele, creatieve, mentale en actieve opdrachten kiezen om zoveel mogelijk punten te scoren.

Nummer 4: ibuild

Hoe breng je jouw boodschap zo goed mogelijk over naar iemand en zorg je dat wat jij wilt vertellen overkomt? Dat ga je tijdens ibuild ontdekken. Het doel is om binnen jouw team een schaalmodel zo goed mogelijk na te bouwen. Daar hebben we alleen een aantal communicatie barrières voor opgeworpen die je als team moet zien te handelen. Je haalt hier ongetwijfeld nieuwe inzichten uit over hoe je in jouw organisatie of afdeling efficiënter kunt communiceren.

Nummer 5: Go Team Go Give

De Go Give lijkt op de Go Team. Je gaat hier ook met een tablet op pad om opdrachten uit te voeren. Al deze opdrachten zijn alleen direct gekoppeld aan een goed doel. Voor iedere opdracht die je onderweg uitvoert wordt er een donatie gedaan aan een specifiek project. Dat kan variëren van het doneren van een maaltijd, het planten van een boom tot het zorgen voor schoon drinkwater. Je geeft dus terwijl je speelt.

Er zijn genoeg redenen om er samen op uit te gaan in de buitenlucht en tegelijkertijd te investeren in het menselijk kapitaal van jouw onderneming. Deze activiteiten zijn niet alléén voor de fun, ze zijn een investering in toekomstig resultaat. Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.


Alex ten Klei

Chief Play Officer

Growing teams and develop skills with gamification and team building solutions

Alle Artikelen

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Leestip

Leestip