festive campaign

Wat doe je met kerst met je collega's? Bekijk hier 6 opties

Gepubliceerd op 26 okt. 2021 door Alex ten Klei

Bij elkaar komen hoort bij kerst. Het afgelopen jaar waren face-to-facebijeenkomsten niet mogelijk en ook dit jaar wordt dat een lastig verhaal. Maar wat ga je dan doen? Het is natuurlijk al heel lang traditie om met kerst een lekkere kerstborrel te organiseren. Er is alleen nog méér mogelijk. Een activiteit waarbij de fun voorop staat, maar waarbij je tegelijk op een leuke en informele manier meer te weten komt over je collega’s bijvoorbeeld. Onderstaand geven we 2 opties voor een face-to-face bijeenkomst en 4 als je er toch voor moet kiezen om met alle collega’s een online activiteit te organiseren.

team building for Christmas in the Netherlands

2 opties voor face to face teambuilding activiteiten

Beat the Box

Bij Beat the Box start het spel als competitie. Door een reeks aan escape room achtige raadsels op te lossen kom je met je team steeds een stap verder. De tijd tikt en je hebt 90 minuten om een geheime code te vinden. Halverwege het spel loopt iedereen vast en kan je niet verder met de informatie die jouw team heeft. Dan wordt duidelijk dat het geen competitie tegen elkaar is, maar dat je elkaar nodig hebt om de tijd te verslaan. Samenwerken dus! Geheel in stijl met de kerstgedachte.

Quickfire Festive

Bij Quickfire bepaal je met jouw team welke opdrachten je aanneemt. De tablet bevat in totaal ruim 100 team opdrachten. Er zijn 3 categorieën te weten Actief, Creatief en Mentaal. Binnen deze categorieën zijn er 3 niveaus en worden de opdrachten steeds moeilijker. Houdt alleen rekening met risico en opbrengst. Iedere opdracht kost je in eerste instantie punten. Als je de opdracht goed hebt dan ontvang je meer punten dan het gekost heeft. Alle opdrachten staan in het teken van kerst en een kerstoutfit is zeker een pré.

4 opties voor online teambuilding activiteiten

Race around the World Festive

Dit is verreweg onze meest populaire kerst activiteit ooit. Alleen het afgelopen jaar al is deze wereldwijd meer dan 500 keer gespeeld. Het is een interactieve rondreis over 6 continenten. Ieder team kiest 1 Santa en samen met de kerstelfen ga je op pad om cadeaus af te geven bij kinderen en ondertussen voer je allerlei opdrachten uit die in het teken staan van hoe mensen overal ter wereld kerst vieren.

Impact Online

Voeg een CSR component toe aan de volgende kerst activiteit. Bij Impact verkennen we de door de VN opgezette Social Development Goals (SDG’s). Je voert allerlei opdrachten uit in het teken van de SDG’s maar bovenal activeer je direct projecten waar direct aan wordt gedoneerd tijdens het spelen van deze unieke teambuilding activiteit.

Breakout Bingo

Een leuke en snelle manier om veel te weten te komen over jouw collega’s. Je speelt in verschillende ronden en je leert van alles over jouw teamgenoten. Wie er al meer dan 4 jaar bij het bedrijf werkt. Wie online bijeenkomsten prefereert over live bijeenkomsten. Wie uit een gezin komt met meer dan 4 kinderen. Wie wel eens op een cruise vakantie is geweest en nog veel meer.

Quickfire Online Festive

Quickfire is vooral veel lol met elkaar. Je gaat in kleine teams aan de slag en voert hier allerlei opdrachten uit. Iedereen komt aan bod om vragen te stellen en om de antwoorden voor jouw team in te vullen. Er zijn 12 rondes waarbij je kerst gerelateerde opdrachten uitvoert.

Neem contact op

Wil je even vrijblijvend sparren of meer weten over een bepaalde activiteit. Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.

Alex ten Klei

Chief Play Officer

Growing teams and develop skills with gamification and team building solutions

Alle Artikelen

Leestip