6 Outdoor Teambuilding Activiteiten

6 Outdoor Team Building Activities

Gepubliceerd op 30 apr. 2024 door Alex ten Klei

De beste locatie voor een teambuilding programma is buiten. Zonder twijfel. Een lekker zonnetje, goede temperatuur en samen veel plezier maken. Oké, het weer werkt in Nederland niet altijd mee, maar de komende periode is de beste periode voor een outdoor teambuilding. Wat zijn de voordelen?

Veilige en speelse omgeving. Het zorgt ervoor dat iedereen actief meedoet en zich bewust of onbewust openstelt voor persoonlijke connecties.

Natuurlijk leiderschap. De grote verscheidenheid aan opdrachten binnen de activiteit biedt deelnemers de kans om het voortouw te nemen op basis van hun vaardigheden en ervaring.

Problemen oplossen. Verbeter het kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden door interactieve oefeningen die echte situaties nabootsen.

Verbeterde communicatie. Doorbreek de standaard communicatie barrières en verbeter de informatiestroom tussen teamleden van verschillende afdelingen.

Teamcohesie. Versterk de band tussen teamleden en bevorder een gevoel van eenheid en een gemeenschappelijk doel.

Alternatief programma. Bij slecht weer hebben we geweldige activiteiten die we als alternatief kunnen doen zodat het programma altijd door kan gaan. Buiten kan vaak, maar niet altijd.

Je kunt een activiteit alléén voor de lol doen, maar de veilige en speelse omgeving biedt de ideale setting om vaardigheden te verbeteren, de bedrijfscultuur te activeren of iets terug te geven aan de gemeenschap.

Wat zijn de beste outdoor teambuilding activiteiten?

Outdoor teambuilding events, een overzicht

  1. Met onze Urban Challenge heb je een ideaal programma dat vooral gericht is op samen plezier maken. Teams gaan op pad met een tablet en rugzak en verkennen de omgeving op zoek naar leuke en diverse opdrachten. Alle foto’s en video’s die teams onderweg maken worden verzameld en samengevat in een presentatie die we meteen aan het einde laten zien.
  2. Tijdens de Escape the Maze heb je een tablet die vol staat met checkpoints waar je met je team langsgaat. Langzaam puzzel je zo een weg terug naar de realiteit.
  3. Onze nieuwste activiteit gaat over Human Skills. Je ontdekt op een leuke en originele manier samen wat deze belangrijke vaardigheden zijn en voert opdrachten uit die hier bij passen.
  4. Laat jullie kernwaarden op een speelse manier tot leven komen door een compleet op maat gemaakte game waarbij alle opdrachten gaan over het gedrag dat past bij jullie kernwaarden. Na afloop van de Values Game heb je allerlei video’s waarin jouw medewerkers jullie kernwaarden uitleggen.
  5. Geven onderdeel maken van een teambuilding activiteit zorgt voor een diepere verbinding tussen de deelnemers. Bij Go Give ga je op pad op een locatie naar keuze en ontdekt allerlei opdrachten die direct gekoppeld zijn aan een goed doel.
  6. De laatste uit dit overzicht is misschien wel de meest bijzondere. Bouw samen met jouw team een complete Formule 1 racewagen van karton. Je hebt een helder doel en samen moet je binnen de tijd de racewagen klaar zien te krijgen voor de grote finale. Een echte race inclusief pitstops waarin iedereen meedoet.

Wil je meer weten, neem dan eens contact op voor een vrijblijvend advies.

Alex ten Klei

Chief Play Officer

Growing teams and develop skills with gamification and team building solutions

Alle Artikelen

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Leestip