Constructie en Uitvinding

Pas effectieve communicatie, een goede rolverdeling en time management toe bij een leuke, creatieve taak.

In een techniekproject bouwen deelnemers een object zoals bijvoorbeeld een levensgrote F1-racewagen, boot, 4WD SUV, motorfiets of miniatuursteden, -bruggen, -golfbanen en dergelijke. Met een stapel bouwplannen en beperkte tijd en middelen tot hun beschikking verdelen teams de rollen en verantwoordelijkheden. Teams splitsen zich op in kleinere groepen die zich met specifieke taken bezighouden zoals het voorbereiden of in elkaar zetten van onderdelen. Het team komt vervolgens samen om de montage af te ronden en hierna volgt een creatieve fase voor het decoreren van het object.

Om dit proces succesvol af te ronden moeten teams efficiënt gebruik maken van effectieve projectorganisatie vaardigheden zoals effectieve communicatie, rolverdeling, tijdmanagement en bronbeheer.

Tijdens het proces moeten teams met precisie werken en kwaliteitscontroles uitvoeren om een goed eindresultaat te garanderen. In techniekprojecten waarbij samengewerkt moet worden is dit zelfs nóg belangrijker, aangezien het eindresultaat afhangt van de precisie van elk van de afzonderlijke onderdelen. Teams passen dus handige bedrijfsprocessen toe bij de uitvoering van een praktische activiteit. Dit is bijzonder omdat het een ongewone activiteit betreft: een onvergetelijke gedeelde ervaring die tot ver in de toekomst een bron voor reflectie en discussie blijft.

Bekijk ook onderstaande selectie gerelateerde programma's.
Hulp nodig bij het maken van de keuze? Zoek je iets anders?

Neem Contact Op

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Aanverwante case studies