Risicobeheer

Met een planmatige en positieve aanpak van potentiële risico's kunnen teams actief veranderingen aanpakken.

risk management

Risicobeheer is het voorspellen en evalueren van risico’s en het identificeren van procedures om hun impact te vermijden of te minimaliseren. Risico wordt geminimaliseerd door middel van goed gedefinieerde procedures en beleidslijnen die geassocieerde rollen en verantwoordelijkheden benoemen. Om het risicobeheerplan goed uit te kunnen voeren zijn er ook voldoende middelen en voortdurende trainingen nodig.

Op projectniveau laat de ervaring zien dat individuen beter in staat zijn tegenslagen te herkennen en hiermee om te gaan wanneer alle teamleden betrokken zijn geweest bij het identificeren en evalueren van potentiële risico’s. Dit heeft het extra voordeel dat de angst voor risico’s wordt verminderd. Dat is belangrijk aangezien angst een verlammend effect heeft op innovatie en creatief denken.

Leiderschapstraining spellen moedigen leiders aan om strategieën te ontwikkelen die een gebalanceerde omgeving creëren voor het nemen van risico’s, om zo innovatie en creativiteit in hun teams te stimuleren. Daarom kunnen leiders gebruik maken van teambuilding games gefocust op ervaringsleren die een potentiële risicovolle situatie nabootsen om hun teams bewuster te maken van een innovatieve benadering van het omgaan met risico’s.

In een niet-confronterende en stressvrije leeromgeving kunnen individuen hun vaardigheden in het identificeren van risico’s en het gebruiken van heldere communicatie en strategieën verbeteren. Zij raken gewend aan en bekend met potentiële risico’s en leren dit te waarderen. De geleerde vaardigheden kunnen worden besproken en toegepast tijdens situaties in het echte leven.

Bekijk ook onderstaande selectie gerelateerde programma's.
Hulp nodig bij het maken van de keuze? Zoek je iets anders?

Neem Contact Op

Het Catalyst Teambuilding Model WHITEPAPER

Team Building Model
Het Catalyst Teambuilding Model

Van ‘uitje voor de lol’ naar strategisch instrument Dit whitepaper laat zien hoe je met behulp van het Catalyst Team Building Model teambuildingactiviteit als strategisch hulpmiddel kunt gebruiken.

Lees verder

Aanverwante case studies